HockeyNews
PLUS

Joel Lundqvists hyllning – och passning – till Jimmie Ericsson

(24605) Joel Lundqvist Jimmie Ericsson
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 17 september 2022

FacebookXWhatsApp
Jimmie Ericsson får under SHL-premiären sin tröja hissad i Skellefteå Kraft arena.
Då passar Frölundas lagkapten Joel Lundqvist på att skicka en hyllning – och en passning – till sin förre Tre Kronor-kamrat och trätobroder.

Jimmie Ericsson, 42, har avslutat en lång karriär som har innehållit både VM-guld, två SM-guld och en KHL-titel. På lördagen hemma i Skellefteå hissas hans tröja nummer 21 till taket i Skellefteå Kraft arena där Ericsson blir först i klubbens historia om att få sin tröja pensionerad.

Medan Ericsson har slutat fortsätter hans två år yngre före detta landslagskamrat Joel Lundqvist sin guldjakt med Frölunda. 40-årige Lundqvist passar dagen till Jimmies ära på att skicka en hälsning till Skellefteås guldklimp.

LÄS MERLundqvist vet värdet av profiler i SHL: "En tuff liga att spela i"

– Han har betytt väldigt mycket för Skellefteå, självklart, men även för svensk hockey i sitt sätt att vara och spela. Jag har stor respekt för honom och han har haft en fantastisk karriär, säger Joel Lundqvist till HockeyNews.se.

2016 spelade Jimmie Ericsson och Joel Lundqvist SM-final mot varandra och Lundqvist drog det längsta strået. 2013 vann de VM-guld tillsammans i Globen och de har upplevt massor tillsammans. Och när de har spelat mot varandra.

– Vi har haft mycket kul, även fast det har varit mycket kamp på isen, så har vi haft mycket kul utanför också. Det uppskattar man som spelare också, säger Joel Lundqvist.

Även utanför isen har Jimmie Ericsson och Joel Lundqvist tävlat mot varandra.

– Det är mycket kortspel och sånt i landslag. Han var en liten regelrättare där… Det var gött att sätta honom på plats, säger Joel Lundqvist och ler.

Du vann alltså mot honom?

– Ja ja. Det var ofta.

Han gillar inte att förlora?

– Nej och det är det som är kul också. När det blir lite hets, säger Joel Lundqvist, som själv kan stoltsera med fyra SM-guld och tre VM-guld.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!